Algemeen

 

De naam

 

 

Als metafoor :

De leerlingen van onze school zijn als zaadjes die zich verder ontwikkelen binnen de veilige schil van De Bottel. We bieden ze de beste voedingsstoffen en zorg om te groeien totdat ze ‘rijp’ zijn om de wereld in te gaan en zich op een nieuwe plek verder te ontwikkelen tot volwaardige leden van onze maatschappij.

 

 

De Bottel is de enige (katholieke) basisschool in Lottum, een dorp aan de Maas in Noord-Limburg, met ongeveer 2000 inwoners. Lottum is één van de vele kerkdorpen van de gemeente Horst aan de Maas. Als enige school in het dorp vervult De Bottel niet slechts een onderwijsgevende rol, maar is ze ook betrokken bij diverse dorpsactiviteiten.

De naam De Bottel verwijst naar De Bottel van een roos. De roos en de rozenteelt is namelijk het bekendste uithangbord van het dorp Lottum, niet voor niets het rozendorp genoemd.

Onze school telde de laatste jaren gemiddeld zo’n 180 leerlingen; ongeveer 10% van de Lottumse bevolking.  We starten dit schooljaar naar verwachting met 150 leerlingen. De krimp heeft stevig ingezet.

 

 

ADRESGEGEVENS   R.K. Basisschool De Bottel

                               Horsterdijk 2

                               5973 PN LOTTUM

                               Tel:       077 - 4631992

                               E-mail : info@bottel.nl

                               Website : www.bottel.nl